WashTec – Data protection statement

We are glad to see that you are interested in the content of our Website and our company.

The protection of your individual-related data in the course of its collection, processing and use on the occasion of your visit to our Website is very important to us. Your data are protected in the context of the respective legal regulations. In the following, you will find information on which data are collected during your visit to our homepage – and how these data are used.


VERKLARING WEBSITE GEGEVENSBESCHERMING

SAMENVATTING GEGEVENSBESCHERMING

Versiedatum: 15 Mei 2018

WashTec Benelux N.V., Humaniteitslaan 415, 1190 Vorst-Brussel (“WashTec” of “wij” of “onze”) en alle met haar geaffilieerde ondernemingen en dochterondernemingen (gezamenlijk de "WashTec-groep") nemen gegevensbescherming serieus. Deze verklaring van gegevensbescherming voorziet gebruikers van de website www.washtec.be en alle andere WashTec websites die  naar deze gegevensbescherming verklaring verwijzen (gezamelijk, "websites") van informatie over hoe wij, als verantwoordelijke in de zin van de algemene Data Protection verordening ("GDPR") en de ePrivacy-verordening ("ePrivacy verordening"), persoonlijke gegevens en andere gegevens van gebruikers verzamelen en verwerken in het kader van hun gebruik van de website.

Houd er rekening mee dat andere websites van de WashTec-groep onderworpen kunnen zijn aan andere gegevensbescherming verklaringen.

Categorieën van persoonlijke gegevens en doeleinden van verwerking 

Wanneer u onze website gebruikt, een klant account aanmaakt of producten bestelt via onze website, verwerken wij de volgende metadata: Browser type en versie, besturingssysteem, interface, verwijzende URL, datum, tijd, bekeken pagina's, IP-adres en, indien van toepassing, de volgende persoonsgegevens: uw naam en andere identificatiegegevens, uw betalingsgegevens, bestelinformatie en verzoeken om marketing materialen. Wij verwerken persoonsgegevens voor de volgende doeleinden: aanbieden van toegang tot onze website, de verbetering van de kwaliteit, beheer van uw gebruikersaccount, het beantwoorden van uw vragen, het aanbieden van marketing materialen, de verstrekking van de gevraagde producten en diensten, nakoming van contractuele verplichtingen en de uitoefening en behandeling van claims. Voor meer informatie, zie rubriek 1 van de volledige verklaring gegevensbescherming.

Basis van verwerking en juridische gevolgen

Een van de centrale eisen van de wetgeving inzake gegevensbescherming is dat alle verwerking van persoonsgegevens een rechtmatig doel moet hebben. We maken vooral gebruik van de volgende rechtmatige doeleinden: de verwerking is noodzakelijk (i) voor uitvoering van een overeenkomst, (ii) voor de naleving van een wettelijke verplichting, (iii) ter bescherming van de vitale belangen van u of een derde partij, (iv) met het oog op legitieme belangen nagestreefd door ons of door een derde partij, behalve waar die belangen worden overschreven door uw belangen of fundamentele rechten en vrijheden. Voor meer informatie, zie rubriek 2 van de volledige verklaring gegevensbescherming.

Categorieën van ontvangers en internationale doorgave

Wij geven uw persoonlijke gegevens door aan andere WashTec groepsmaatschappijen, verwerkers, andere bedrijven in verband met transacties en, overeenkomstig de toepasselijke wetgeving, overheden, rechtbanken, externe consultants en soortgelijke derden; Sommige van dergelijke ontvangers hebben hun woonplaats buiten de EU. Voor meer informatie, zie rubriek 3 van de volledige verklaring gegevensbescherming.

Bewaartermijnen

Uw persoonlijke gegevens worden gewist zodra ze niet langer nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze oorspronkelijk werden verzameld, of zoals vereist door de toepasselijke wetgeving. Voor meer informatie, zie rubriek 4 van de volledige verklaring gegevensbescherming.

Uw rechten

Onder het toepasselijke recht heeft u bepaalde rechten aangaande de verwerking van uw persoonlijke gegevens, in elk geval overeenkomstig de toepasselijke wettelijke bepalingen, zoals het recht op toegang tot uw gegevens en het recht op rectificatie, verwijdering en overdraagbaarheid. Stuur uw vragen aan WashTec Benelux N.V. info@washtec.be. Voor meer informatie, zie rubriek 5 van de volledige verklaring gegevensbescherming.

Cookies en andere volgtechnologieën

Onze website maakt gebruik van cookies en andere volgtechnologieën. Voor meer informatie, zie rubriek 6 van de volledige verklaring gegevensbescherming.

Vragen en contact informatie

Als u vragen over deze mededeling gegevensbescherming heeft of als u uw rechten als betrokkene wil uitoefenen, neem dan contact op met: WashTec Benelux N.V. Humaniteitslaan 415, 1190 Vorsdt Brussel, emailadres: info@washtec.be  telefoonnummer: 0032-23760035  of onze functionaris voor gegevensbescherming op: Rob Stook, email: rstook@washtec.nl.

Herziening van deze verklaring gegevensbescherming

Zowel de samenvatting als de volledige verklaring gegevensbescherming zijn onderwerp van herziening. Wij zullen u op de hoogte houden van deze herzieningen.

 

VOLLEDIGE VERKLARING GEGEVENSBESCHERMING

1.      Categorieën van persoonlijke gegevens en doeleinden van verwerking: welke persoonsgegevens verwerken we en waarom?

 

1.1    Metadata

U kunt de website gebruiken zonder persoonlijke gegevens over uzelf te verstrekken. In dat geval verzamelen we alleen de volgende metadata, die uit het gebruik van de website voortvloeit: browsertype en versie, besturingssysteem en interface, de verwijzende website (referral URL), bekeken pagina's, de datum en tijd van uw toegang tot onze website en uw Internet Protocol (IP)-adres.

Uw IP-adres wordt gebruikt om u  te voorzien van toegang tot onze website. Zodra uw IP-adres niet langer nodig is voor dit doel, verkorten we het door het verwijderen van het laatste deel van het adres. De metagegevens, met inbegrip van het verkorte IP-adres, wordt gebruikt voor het verbeteren van de kwaliteit van de website en van de aangeboden diensten, door analyse van gebruikspatronen.

1.2    Gebruikersaccount

Wanneer u een gebruikersaccount op onze website aanmaakt, wordt u gevraagd de volgende persoonlijke gegevens over uzelf te verstrekken: naam, aanhef, postadres, emailadres, telefoonnummer, geselecteerde wachtwoord voor uw gebruikersaccount, betaalgegevens, facturerings- en leveringsadres, en (optioneel) verzoeken om marketing materialen. Wij verwerken persoonsgegevens voor het beheren van uw gebruikersaccount, om uw vragen te beantwoorden, voor het leveren van de gevraagde producten of diensten en marketingmateriaal voor zover toegestaan door de wet, om uw interesses voor marketing doeleinden te analyseren, ter verbetering van onze website conform gebruikspatronen en voor technisch beheer of voor andere doeleinden waarmee u heeft ingestemd.

1.3    Product orders

Wanneer u een product op onze website bestelt, verzamelen en verwerken wij de volgende persoonlijke gegevens over u: naam, geslacht (meneer of mevrouw), postadres, e-mailadres, telefoonnummer, betalingsinformatie, facturatie- en leveringsadres, producttype en hoeveelheid aankoopprijs, orderdatum, orderstatus, retouren, vragen aan de klantenservice en (optioneel) verzoeken om marketingmateriaal. Wij verwerken persoonsgegevens om aan contractuele verplichtingen  te voldoen en om uw bestellingen te verwerken, om klantenservice te bieden, om  te voldoen aan wettelijke verplichtingen, in verband met wettelijke claims, het leveren van marketingmateriaal voor zover toegestaan door de wet, en het analyseren van uw interesses voor marketingdoeleinden.

1.4    Nieuwsbrief

Wanneer u vermeldt dat u een nieuwsbrief wenst te ontvangen, verzamelen en verwerken wij  de volgende persoonlijke gegevens over u: E-mailadres en (optioneel) of u marketing e-mails of postmailings wenst te ontvangen. Wij verwerken de persoonsgegevens voor het verzenden van de nieuwsbrief en andere marketingmaterialen voor zover toegestaan door de wet, en om uw interesses voor marketingdoeleinden te analyseren.

 

2.    Basis van de verwerking en juridische gevolgen: wat is de juridische grondslag voor de verwerking van uw persoonlijke gegevens en wat gebeurt er als u niet wenst om persoonlijke gegevens te verstrekken?

De rechtsgrondslag voor de verzameling, de verwerking en het gebruik van persoonlijke gegevens door het bedrijf is als volgt:

  • U heeft toestemming gegeven voor de verwerking van uw gegevens voor een of meer specifieke doeleinden;
  • De verwerking is noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst waarbij u partij bent, of, op uw verzoek, om stappen te nemen voorafgaand aan het aangaan van een contract;
  • De verwerking is noodzakelijk voor de naleving van een wettelijke verplichting waaraan wij onderworpen zijn;
  • De verwerking is noodzakelijk ter bescherming van uw vitale belangen of die van een andere natuurlijke persoon;
  • De verwerking is noodzakelijk voor de vervulling van een taak uitgevoerd in het algemeen belang of voor de uitoefening van het openbaar gezag via WashTec;
  • De verwerking is noodzakelijk met het oog op de gerechtvaardigde belangen van ons of van een derde partij, behalve waar die belangen worden overschreven door uw belangen of fundamentele rechten en vrijheden die bescherming van persoonlijke gegevens vereisen. Deze gerechtvaardigde belangen zijn de verwezenlijking van de doeleinden van de verwerking als vermeld in rubriek 1, meer in het bijzonder dat wij uw orders kunnen verwerken, contractuele verplichtingen kunnen nakomen en u op de hoogte kunnen stellen van productinnovaties;
  • Andere toepasselijke rechtsgrondslagen voor gegevensverwerking, met name onder bepalingen die zijn vastgelegd in het recht van de lid-staten.

Het verstrekken van uw persoonsgegevens is bij wet of overeenkomst vereist. Het verstrekken van uw persoonsgegevens is noodzakelijk om met ons een overeenkomst aan te gaan of voor de ontvangst van diensten/producten die u hebt aangevraagd. Het verstrekken van uw persoonsgegevens is vrijwillig.

Het niet verstrekken van persoonlijke gegevens kan in uw nadeel zijn; bijvoorbeeld, u zult bepaalde producten en diensten niet kunen ontvangen. Echter het niet verstrekken van persoonsgegevens leidt niet tot juridische gevolgen.

 

3.    Categorieën van ontvangers en internationale overdrachten: Met wie delen wij uw persoonlijke gegevens en waar zijn ze gevestigd?

Wij kunnen uw persoonsgegevens als volgt aan derden overdragen voor de hierboven beschreven doeleinden:

  • Binnen de WashTec-groep: wij en elk bedrijf in de WashTec-groep mogen uw persoonlijke informatie voor de hierboven beschreven doeleinden ontvangen. Interne afdelingen binnen WashTec kunnen uw persoonlijke gegevens ontvangen, in overeenstemming met de categorieën van persoonlijke gegevens en de doeleinden waarvoor de persoonsgegevens zijn verzameld. Bijvoorbeeld, onze IT-afdeling mag toegang hebben tot uw accountgegevens en onze verkoopafdeling kan toegang hebben tot uw accountinformatie of gegevens over productorders. Bovendien kunnen andere afdelingen binnen WashTec toegang hebben tot uw persoonlijke gegevens op een basis van need-to-know, bijvoorbeeld de juridische afdeling, de afdeling Financiën of de interne auditafdeling.
  • Aan verwerkers: specifieke derde partijen, die al dan niet aangesloten groepsmaatschappijen zijn, kunnen uw persoonlijke gegevens ontvangen om deze volgens instructie te verwerken ("verwerkers") indien dit noodzakelijk is voor de beschreven doeleinden van de verwerking; voorbeelden zijn website, klantenservice, marketing en IT ondersteuning dienstverleners, evenals andere serviceproviders die ons ondersteunen bij het onderhouden van onze zakelijke relatie met u. Verwerkers zijn contractueel verplicht om passende technische en organisatorische maatregelen uit te voeren om de persoonlijke gegevens te beveiligen en om de persoonlijke gegevens alleen te verwerken zoals opgedragen.
  • Andere ontvangers: overeenkomstig de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming, mogen we persoonlijke gegevens overdragen aan instanties voor rechtshandhaving, de overheid en gerechtelijke autoriteiten, advocaten, externe consultants of zakelijke partners. In het geval van bedrijfsovernames en fusies, kunnen persoonlijke gegevens worden overgedragen aan derden die betrokken zijn bij de overname of de fusie. We zullen uw persoonlijke gegevens niet delen met derden voor reclame-, marketing- of andere doeleinden zonder uw toestemming.

Toegang tot uw persoonlijke gegevens is beperkt tot personen die dit moeten weten om hun werk te kunnen uitvoeren.

Internationale gegevensdoorgifte. De persoonlijke gegevens die we verzamelen en van u ontvangen kunnen worden overgedragen naar en verwerkt door ontvangers gelegen binnen of buiten de Europese economische ruimte ("EER"). Sommige van de ontvangers buiten de EER zijn EU-VS Privacy Shield gecertificeerd en anderen zijn gevestigd in landen welke onderworpen zijn aan toereikende besluitvorming (met name Andorra, Argentinië, Canada (voor niet-openbare entiteiten onderworpen aan de Canadese Personal Information Protection en elektronische documenten Act), Zwitserland, Faeröer, Guernsey, Israël, Isle of Man, Jersey en Nieuw-Zeeland). Bij alle gegevensdoorgifte is er een niveau van gegevensbescherming gewaarborgd dat erkend en voldoende is vanuit een Europese Toezichthouder beschermings perspectief. Andere ontvangers kunnen gevestigd zijn in landen die niet een adequaat niveau van gegevensbescherming vanuit het perspectief van Europese gegevensbescherming garanderen. Wij nemen alle nodige voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat alle veiligheidsmaatregelen worden genomen die nodig zijn onder de wet op de gegevensbescherming, bij het overbrengen van gegevens naar landen buiten de EER. Met betrekking tot transfers naar landen die niet een adequaat niveau van gegevensbescherming garanderen, zullen we passende veiligheidsmaatregelen nemen, zoals standaard gegevensbeschermingsclausules afgegeven door de Europese Commissie of een toezichthoudende autoriteit, goedgekeurde gedragscodes, samen met bindende en afdwingbare verplichtingen voor de ontvanger of erkende certificerings mechanismen samen met bindende en afdwingbare verplichtingen voor de ontvanger. U kunt contact met ons opnemen zoals aangegeven in sectie 7 hieronder en een kopie van deze passende veiligheidsmaatregelen aanvragen.

 

4.    Bewaartermijn: hoe lang bewaren we uw persoonlijke gegevens?

Uw persoonlijke gegevens worden bewaard voor zo lang als nodig is om u te voorzien van de diensten en producten die u aanvraagt. Wanneer uw contractuele relatie met ons tot een einde komt of uw account is verwijderd, of als u uw relatie met ons op een andere manier beëindigd,  zullen wij uw persoonlijke gegevens uit onze systemen en bestanden verwijderen en/of zodanig anonimiseren dat u niet langer daaruit kan worden geïdentificeerd (tenzij we uw gegevens bewaren om te voldoen aan wettelijke of reglementaire verplichtingen waaraan WashTec onderworpen, zoals om fiscale redenen).

Wij kunnen uw contactgegevens en gegevens over de interesses die u hebt geuit in onze producten en diensten voor een langere periode bewaren als u WashTec toestemming heeft gegeven voor het verzenden van marketingmateriaal. We kunnen onder toepasselijk recht ook verplicht zijn om bepaalde persoonlijke gegevens voor een periode van tien jaar na het desbetreffende belastingjaar te behouden. Wij kunnen uw persoonlijke gegevens ook na beëindiging van onze contractuele relatie bewaren als uw persoonsgegevens noodzakelijk zijn om te voldoen aan andere toepasselijke wetten of als we uw persoonlijke gegevens, uitsluitend op een basis van need-to-know, nodig hebben in verband met een claim. Wij zullen voor zover mogelijk, de verwerking van uw persoonsgegevens beperken tot dergelijke beperkte doeleinden na beëindiging van onze contractuele relatie.

 

5.    Uw rechten: wat zijn uw rechten en hoe kan u ze uitoefenen?

Recht op het intrekken van toestemming: als u uw toestemming heeft gegeven aan de verzameling, de verwerking en het gebruik van uw persoonlijke gegevens (met name bij het ontvangen van direct marketing communicatie via e-mail, SMS of telefoon), kunt u die toestemming te allen tijde met directe ingang met toekomstige werking intrekken. Intrekking van de toestemming heeft geen invloed op de rechtmatigheid van verwerking uitgevoerd vóór de intrekking. Als u uw toestemming wilt intrekken, neem dan contact met ons op als omschreven in rubriek 7 hieronder. U kunt kostenloos bezwaar maken tegen het gebruik van uw persoonlijke gegevens voor marketingdoeleinden.

Aanvullende gegevensbeschermingsrechten: overeenkomstig de toepasselijke wetten op gegevensbescherming, kunt u recht hebben (i) op toegang tot uw persoonlijke gegevens, (ii) op rectificatie van uw persoonsgegevens, (iii) op verwijdering van uw persoonsgegevens, (iv) op beperken van de verwerking van uw persoonlijke gegevens (v) op gegevensoverdraagbaarheid; en/of (vi) om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonlijke gegevens (met inbegrip van het maken van een profiel).

Houd er rekening mee dat deze rechten krachtens de toepasselijke lokale wetgeving inzake gegevensbescherming kunnen worden beperkt. Hieronder vindt u meer informatie over uw rechten onder de GDPR:

  • Recht op toegang tot uw persoonlijke gegevens: U hebt het recht om van ons informatie te verkrijgen of uw persoonlijke gegevens zijn verwerkt, en, als dit zo is, toegang tot deze persoonlijke gegevens te verkrijgen. Uw recht op toegang omvat – onder andere – de doeleinden van de verwerking, de categorieën van betreffende persoonsgegevens, de ontvangers of categorieën van ontvangers aan wie de persoonsgegevens zijn of zullen worden onthuld. Dit is echter niet een absoluut recht; de belangen van andere personen kunnen uw recht op toegang beperken. U hebt het recht op een gratis kopie van de verwerkte persoonsgegevens. Voor alle verdere kopieën die u aanvraagt, kunnen wij een redelijke vergoeding, gebaseerd op de administratieve kosten, in rekening brengen.
  • Recht op rectificatie:  Afhankelijk van de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming, hebt u het recht om van ons rectificatie te krijgen van onjuiste persoonsgegevens die op u betrekking hebben. Rekening houdend met de doeleinden van de verwerking, hebt u het recht om onvolledige persoonsgegevens vervolledigd te krijgen, met inbegrip van het verstrekken van een aanvullende verklaring.
  • Recht op verwijdering (recht om te worden vergeten): U hebt het recht op verwijdering door ons van uw persoonsgegevens.
  • Recht op de beperking van de verwerking: U hebt het recht op beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens. In dat geval worden de desbetreffende gegevens gewaarmerkt en mogen alleen door ons voor specifieke doeleinden worden verwerkt.
  • Recht op gegevens overdraagbaarheid: u hebt het recht om de persoonlijke gegevens over u, die u aan ons hebt verstrekt, in een gestructureerde,  veel gebruikte en machine-leesbare indeling te verkrijgen en u hebt het recht om die gegevens aan een andere entiteit, zonder belemmering door ons, te verzenden.
  • Recht van bezwaar

U hebt het recht, om redenen die verband houden met uw specifieke situatie, om op elk gewenst moment tegen onze verwerking van uw persoonlijke gegevens bezwaar te maken  en wij kunnen verplicht zijn uw persoonlijke gegevens niet langer te verwerken. Een dergelijk recht van bezwaar kan in het bijzonder bestaan als wij uw persoonlijke gegevens gebruiken voor marketing doeleinden of voor het maken van een gebruikersprofiel om een beter beeld te krijgen van uw interesse in onze producten en diensten.

Als u een recht op bezwaar heeft en u dat recht uitoefent, zullen uw persoonlijke gegevens niet langer door ons voor dergelijke doeleinden worden verwerkt. U kunt dit recht uitoefenen door contact met ons op te nemen als omschreven in paragraaf 7.

Er kan geen recht van bezwaar zijn als de verwerking van uw persoonsgegevens  noodzakelijk is vóór het aangaan van een contract of voor het uitvoeren van een bestaand contract met u.

Als u niet langer direct marketing materiaal via e-mail, tekst bericht/MMS, fax of telefoon wenst te ontvangen, dan moet u uw toestemming intrekken, zoals hierboven beschreven.

Om uw rechten uit te oefenen, neem dan contact met ons op zoals aangegeven in paragraaf 7. U hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij de bevoegde toezichthoudende gegevensbeschermingsautoriteit.

6.     Cookies en andere volgtechnologieën

Deze website maakt gebruik van cookies en andere volgtechnologieën. Wanneer u onze website bezoekt, onze e-mails opent, of onze diensten online bekijkt, kunnen wij of een erkende derde partij een cookie sturen. Cookies zijn kleine tekstbestanden die op uw apparaat worden geplaatst. Als een website wordt geopend, stuurt een op uw apparaat geplaatste cookie gegevens naar de partij die het daar liet zetten. Cookies zijn zeer gebruikelijk en worden gebruikt op vele websites. Een cookie bevat meestal de naam van het domein die het verstuurde, de levensduur en een waarde (meestal een uniek nummer). Een meer gedetailleerde uitleg van wat cookies zijn en hoe ze werken kan worden gevonden op www.allaboutcookies.org.

De onderstaande tabel toont de cookies die we op onze website gebruiken.

  • Google Analytics _gat and _ga: Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice van Google Inc. ("Google"). Google Analytics maakt gebruik van 'cookies', welke tekstbestanden zijn die op computers van bezoekers zijn geplaatst om de website-exploitanten te helpen bij de analyse van hoe bezoekers de site gebruiken. De informatie die wordt gegenereerd door de cookie over het bezoekersgebruik van de website zal in het algemeen worden verzonden naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Op deze website is IP-anonimisering geactiveerd. De IP-adressen van Google gebruikers uit lidstaten van de Europese Unie, of van andere staten die een overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte hebben, zal worden ingekort. Slechts in uitzonderlijke gevallen zal een volledige IP-adres worden overgedragen naar een server van Google in de Verenigde Staten en daar worden ingekort. Namens de exploitant van de website zal Google deze informatie gebruiken met het oog op de evaluatie van de website voor de gebruikers, om rapporten te maken over website activiteit en andere diensten met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik voor website exploitanten. Google zal het IP-adres dat is overgedragen in het kader van Google Analytics niet met andere gegevens verbinden waarover Google beschikt. U mag het gebruik van cookies weigeren door het selecteren van de juiste instellingen van uw browser. Echter houd er rekening mee dat u in dit geval niet de volledige functionaliteit van deze website kunt gebruiken. Bovendien kunnen gebruikers  voorkomen dat het verzamelen van gegevens over hun gebruik van de website (met inbegrip van hun IP-adres) zoals die door de cookie wordt gegenereerd en de verwerking van gegevens door Google, plaatsvindt, door de volgende link: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en te downloaden en te installeren.

    Als u geen gebruik wenst te maken van de browser plug of als u een apparaat gebruikt waarop de plugin niet kan worden geïnstalleerd (zoals een mobiel apparaat), klikt u op de volgende link om een opt-out cookie te maken die  toekomstige gegevensverzameling door Google Analytics op deze website voorkomt (let op dat de opt-out cookie alleen in deze browser en slechts voor dit domein werkt; Als u cookies in deze browser verwijdert, moet u opnieuw hier klikken): Google Analytics uitschakelen

    Meer informatie over Google Analytics: bezoek developers.google.com voor informatie over hoe Google Analytics gebruik maakt van cookies: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage. Ga naar de Google Analytics privacy pagina geleverd door Google: https://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.

  • EquityStory: Deze cookie wordt alleen gebruikt op de subpagina's die technisch door onze externe leveranciers EQS worden aangestuurd. Het wordt gebruikt voor het definiëren van een sessie voor onze server.
  • julia: Deze cookie wordt alleen gebruikt op de subpagina's die technisch door onze externe leveranciers EQS worden aangestuurd. Het wordt gebruikt om u te identificeren op de website. In het bijzonder laat het zien of u de website eerder heeft bezocht. Dit laat ons toe om niet alleen te tellen hoeveel pageviews er op meerdere pagina's zijn geweest, maar ook hoeveel bezoekers de website hebben bekeken. Deze cookie wordt ook gebruikt voor het verzamelen van aanvullende informatie, zoals details van uw browser, de grootte van het browservenster, en het apparaat dat u gebruikt om naar de website te gaan (zoals mobiele apparaat of desktop computer).
  • romeo: Deze cookie wordt alleen gebruikt op de subpagina's die technisch door onze externe leveranciers EQS worden aangestuurd. Het wordt gebruikt voor het bijhouden van pageviews van andere pagina's die behoren tot onze gegevensprovider EQS Group AG.

 

7.     Vragen en contact informatie

Als u vragen over deze verklaring heeft of als u uw rechten overeenkomstig sectie 5 wilt uitoefenen, neem contact met ons op: WashTec Benelux N.V., Humaniteitslaan 415, 1190 Vorst-Brussel email: info@washtec.be telnr. 003223760035.

De WashTec functionaris voor gegevensbescherming is Rob Stook; email rstook@washtec.nl telnr 0031793683701.

 

8.     Herziening van deze verklaring gegevensbescherming

We kunnen deze verklaring gegevensbescherming van tijd tot tijd herzien in verband met veranderingen in wettelijke, reglementaire of operationele vereisten. Wij zullen u op de hoogte houden van dergelijke wijzigingen, met inbegrip van de ingangsdatum door bijwerking van de 'revisiedatum' aan de bovenkant van deze verklaring of als anderszins vereist door de wet.

VERKLARING BUSINESS PARTNER GEGEVENSBESCHERMING

SAMENVATTING VERKLARING GEGEVENSBESCHERMING

Versie datum: 23.5.2018

SAMENVATTING VERKLARING GEGEVENSBESCHERMING

WashTec Benelux N.V., Humaniteitslaan 415, 1190 Vorst-Brussel (“WashTec” of “wij” or “onze”) publiceert deze verklaring inzake Business Partner gegevensbescherming ("Gegevensbescherming verklaring") om ons beleid toe te lichten als verantwoordelijke met betrekking tot de verzameling, de verwerking en het gebruik van de persoonsgegevens van onze huidige en toekomstige leveranciers, aandeelhouders, klanten en andere zakelijke partners (collectief "business partners") en van medewerkers van onze business partners.

Reikwijdte

Deze samenvatting van de gegevensbescherming verklaring is voor u van toepassing als u een huidige of voormalige business partner van WashTec bent of als u een medewerker van een huidige of voormalige business partner van WashTec bent.

Categorieën van persoonlijke gegevens en doeleinden van verwerking

Als u een businesspartner van WashTec of een medewerker van een business partner van WashTec bent, kunnen we de volgende categorieën van persoonlijke gegevens verzamelen: naam, zakelijke contactgegevens, de naam van de werkgever, de functie/titel, aangeboden en geleverde diensten, contract gegevens, inhoud van mededelingen, betalingsgegevens, factuurgegevens en de zakelijke relatie geschiedenis. Voor meer informatie, zie rubriek 2 van de volledige verklaring gegevensbescherming.

Doeleinden, de rechtsgrondslag en de gevolgen van de verwerking

Business partner gegevens worden verzameld, verwerkt en gebruikt voor het uitvoeren van het contract met de business partner (met inbegrip van de uitvoering van contractuele verplichtingen, factuurverwerking, communicatie, en naleving van de regelgeving en due diligence maatregelen) en voor de marketing en klantrelatie managementactiviteiten (onder de voorwaarden zoals genoemd in rubriek 6 van de volledige verklaring gegevensbescherming), veiligheidsmaatregelen en anti-fraude maatregelen. Voor meer informatie, zie rubriek 3 van de volledige verklaring van de gegevensbescherming.

Categorieën van ontvangers en internationale doorgave

Wij geven uw persoonlijke gegevens door aan andere WashTec groepsmaatschappijen,  erkende verwerkers, de bedrijven die we verwerven en, overeenkomstig de toepasselijke wetgeving, overheden, rechtbanken, externe consultants en soortgelijke derden; Sommige van dergelijke ontvangers hebben hun woonplaats buiten de EU. Voor meer informatie, zie rubriek 4 van de volledige verklaring gegevensbescherming.

Bewaartermijnen

Uw persoonlijke gegevens worden verwijderd zodra ze niet langer nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze oorspronkelijk werden verzameld, of zoals vereist door de toepasselijke wetgeving. Voor meer informatie, zie rubriek 5 van de volledige verklaring gegevensbescherming.

Uw rechten

Onder het toepasselijke recht heeft u bepaalde rechten aangaande de verwerking van uw persoonlijke gegevens, in elk geval overeenkomstig de toepasselijke wettelijke bepalingen, zoals het recht op toegang tot uw gegevens en het recht op rectificatie, verwijdering en overdraagbaarheid. Stuur uw vragen aan WashTec Benelux N.V. info@washtec.be. Voor meer informatie, zie rubriek 6 van de volledige verklaring gegevensbescherming.

Vragen en contact informatie

Als u vragen over deze gegevensbescherming verklaring heeft of als u uw rechten als betrokkene wil uitoefenen, neem dan contact op met: WashTec Benelux N.V. Humanieitslaan 415, 1190 Vorst-Brussel, emailadres: info@washtec.be  telefoonnummer: 003223760035  of onze functionaris voor gegevensbescherming: Rob Stook, email: rstook@washtec.nl.

 

VOLLEDIGE VERKLARING GEGEVENSBESCHERMING

1.    Reikwijdte

Deze mededeling geldt voor u als u een huidige of voormalige business partner van WashTec bent of als u een medewerker van een business partner van WashTec bent die namens die business partner contact heeft met WashTec.


2.    Categorieën van persoonlijke gegevens

WashTec verzamelt, verwerkt en gebruikt de volgende categorieën van persoonlijke gegevens van u of van erkende derden (zoals uw leidinggevende, overheid of openbare bronnen) (gezamenlijk, "business partner gegevens"):

  • business partner persoonlijke gegevens: Naam, zakelijke contactgegevens, aangeboden of geleverde goederen of diensten, contractgegevens, inhoud van communicatie (zoals e-mails of zakelijke brieven), betalingsgegevens, factuurgegevens en zakelijke relatie geschiedenis;
  • business partner werknemer persoonlijke gegevens: naam, zakelijke contactgegevens, werkgever naam, titel/functie en inhoud van de communicatie (zoals e-mails of zakelijke brieven).

 

3.   Doeleinden, rechtsgrondslag en gevolgen van verwerking

Business partner gegevens worden verzameld, verwerkt en gebruikt met als doel het uitvoeren van het contract met de businesspartner (met inbegrip van de nakoming van contractuele verplichtingen, factuur verwerking, communicatie, de naleving van regelgeving en due diligence maatregelen) en voor marketing en klantrelatie management ('CRM') , beveiligingsactiviteiten en anti-fraude-activiteiten (gezamenlijk "verwerkingsdoeleinden").

De rechtsgrondslag voor de verzameling, de verwerking en het gebruik van persoonlijke gegevens door het bedrijf is als volgt:

  • Uitvoering van het contract met de businesspartner;
  • Legitiem belang van WashTec, andere WashTec groepsmaatschappijen of andere derden (zoals openbare autoriteiten of de rechter) waar het rechtmatige belang het volgende betreft: bedrijfsbrede informatie-uitwisseling, marketing en CRM, fraudebestrijding, bestrijding van misbruik van IT systemen of anti-witwassen van geld, implementatie van een klokkenluidersregeling, fysieke beveiliging, IT en netwerkbeveiliging, interne onderzoeken of potentiële fusies en overnames;
  • Toestemming;
  • Naleving van de wettelijke verplichtingen;
  • Bescherming van uw vitale belangen of die van een andere persoon;
  • Vervulling van een taak die wordt verricht in het algemeen belang.


Het verstrekken van business partner gegevens is vrijwillig en heeft tot doel het aangaan en/of uitvoeren van het contract met de business partner. Niet verlenen van business partner gegevens kan er toe leiden dat de bijbehorende administratieve processen met betrekking tot de business partner worden vertraagd of verhinderd.

 

4.    Categorieën van ontvangers en internationale doorgave

WashTec kan uw business partner gegevens aan derden partijen verstrekken voor de volgende doeleinden:

  • Binnen de WashTec-groep: WashTec en elk bedrijf van de  WashTec-groep kunnen  uw persoonlijke gegevens ontvangen voor verwerkingsdoeleinden, voor periodieke beoordelingen met het oog op de naleving van de toepasselijke wetten en intern beleid, en om te reageren op of voldoen aan aanvragen en wettelijk gestelde eisen.
  • Binnen specifieke overnemende of over te nemen bedrijven: als WashTec’s acitivteiten in zijn geheel of gedeeltelijk worden verkocht of overgedragen of als WashTec een andere entiteit verwerft en integreert in de WashTec’s business (of als er een soortgelijke transactie  wordt gepland), kunnen uw persoonlijke gegevens worden overgedragen aan de andere onderneming vóór de transactie (bijvoorbeeld als onderdeel van due diligence) of na de transactie, overeenkomstig de toepasselijke wettelijke bepalingen, met inbegrip van het recht dat van toepassing is voor het andere bedrijf.
  • Aan verwerkers: specifieke derden, ongeacht of ze wel of niet geaffilieerd zijn, kunnen uw persoonlijke gegevens op instructie verwerken ("verwerkers") als dit noodzakelijk is voor de verwerkingsdoeleinden, met name om IT en overige administratieve ondersteuning te verlenen (zoals dienstverleners die leveranciers ondersteuning bieden of IT hosting en onderhoud), voor de naleving van de toepasselijke wetgeving en voor andere activiteiten. Verwerkers zijn contractueel verplicht om passende technische en organisatorische maatregelen te nemen en om de persoonlijke gegevens te beveiligen en om persoonlijke gegevens alleen zo te verwerken als opgedragen.

Toegang tot uw persoonlijke gegevens is beperkt tot personen die dit moeten weten om hun werk te kunnen uitvoeren. WashTec mag uw persoonlijke gegevens aan de overheid, rechtbanken, externe consultants en soortgelijke derden bekendmaken indien vereist of toegestaan door de wet.

Internationale gegevensdoorgifte. De persoonlijke gegevens die we verzamelen en van u ontvangen kunnen worden overgedragen naar en verwerkt door ontvangers gelegen binnen of buiten de Europese economische ruimte ("EER"). Sommige van de ontvangers buiten de EER zijn EU-VS Privacy Shield gecertificeerd en anderen zijn gevestigd in landen welke onderworpen zijn aan  toereikende besluitvorming (met name Andorra, Argentinië, Canada (voor niet-openbare entiteiten onderworpen aan de Canadese Personal Information Protection en elektronische documenten Act), Zwitserland, Faeröer, Guernsey, Israël, Isle of Man, Jersey en Nieuw-Zeeland). Bij alle gegevensdoorgifte is er een niveau van gegevensbescherming gewaarborgd dat erkend en voldoende is vanuit een Europese Toezichthouder beschermings perspectief. Andere ontvangers kunnen gevestigd zijn in landen die niet een adequaat niveau van gegevensbescherming vanuit het perspectief van Europese gegevensbescherming garanderen. Wij nemen alle nodige voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat alle veiligheidsmaatregelen worden genomen die nodig zijn onder de wet op de gegevensbescherming, bij het overbrengen van gegevens naar landen buiten de EER. Met betrekking tot transfers naar landen die niet een adequaat niveau van gegevensbescherming garanderen, zullen we passende veiligheidsmaatregelen nemen, zoals standaard gegevensbeschermingsclausules afgegeven door de Europese Commissie of een toezichthoudende autoriteit, goedgekeurde gedragscodes, samen met bindende en afdwingbare verplichtingen voor de ontvanger of erkende certificerings mechanismen samen met bindende en afdwingbare verplichtingen voor de ontvanger. U kunt contact met ons opnemen zoals aangegeven in sectie 7 hieronder en een kopie van deze passende veiligheidsmaatregelen aanvragen.

 

5.    Bewaartermijnen

WashTec en/of onze dienstverleners slaan uw persoonlijke gegevens op in overeenstemming met de toepasselijke privacywetgeving, voor zover nodig voor de uitvoering van onze verplichtingen en alleen voor de periode die nodig is voor de verwezenlijking van de doelstellingen waarvoor de gegevens werden verzameld. Als WashTec niet langer uw persoonlijke gegevens nodig heeft, zullen we deze verwijderen uit onze administratie en/of maatregelen treffen om deze te anonimiseren zodat u niet langer hiermee kunt worden geïdentificeerd (tenzij we uw gegevens moeten bewaren om te voldoen aan wettelijke of regelgevende verplichtingen waaraan WashTec is onderworpen).

Persoonsgegevens in contracten, communicatie en zakelijke brieven kunnen onderworpen zijn aan wettelijke bewaarperiodes oplopend tot maximaal tien jaar. Alle andere business partner gegevens zijn normaliter vijf jaar na beëindiging van de zakelijke relatie tussen u en WashTec gewist.

 

6.    Uw rechten

Recht op intrekken van uw toestemming: als u uw toestemming heeft gegeven voor de verzameling, de verwerking en het gebruik van uw persoonlijke gegevens (met name bij het ontvangen van direct marketing communicatie via e-mail, tekst bericht/MMS, fax of telefoon), kunt u altijd die toestemming met toekomstige werking intrekken. Intrekking van de toestemming heeft geen invloed op de rechtmatigheid van verwerking uitgevoerd vóór de intrekking. Als u uw toestemming wilt intrekken wilt, neem dan contact met ons op zoals aangegeven in sectie 7 hieronder. U kunt ook zonder enige kosten bezwaar maken tegen het gebruik van uw persoonsgegevens voor direct marketing doeleinden.

Aanvullende gegevens beschermingsrechten: overeenkomstig de toepasselijke wetten op gegevensbescherming, hebt u het recht (i) op toegang tot uw persoonlijke gegevens, (ii) op rectificatie van uw persoonsgegevens, (iii) op verwijdering van uw persoonsgegevens, (iv) op beperking van de verwerking van uw persoonlijke gegevens (v) op gegevensoverdraagbaarheid; en/of (vi) om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens. Hieronder vindt u meer informatie over uw rechten wat betreft de GDPR. Houd er rekening mee dat deze rechten krachtens de toepasselijke (lokale) wet op de gegevensbescherming mag worden beperkt.

Hieronder vindt u meer informatie over uw rechten onder de GDPR:

  • Recht op toegang tot uw persoonlijke gegevens: U hebt het recht om van ons informatie te verkrijgen of uw persoonlijke gegevens zijn verwerkt, en, als dit zo is, toegang tot deze persoonlijke gegevens te verkrijgen. Uw recht op toegang omvat – onder andere – de doeleinden van de verwerking, de categorieën van betreffende persoonsgegevens, de ontvangers of categorieën van ontvangers aan wie de persoonsgegevens zijn of zullen worden onthuld. Dit is echter niet een absoluut recht; de belangen van andere personen kunnen uw recht op toegang beperken. U hebt het recht op een gratis kopie van de verwerkte persoonsgegevens. Voor alle verdere kopieën die u aanvraagt, kunnen wij een redelijke vergoeding, gebaseerd op de administratieve kosten, in rekening brengen.
  • Recht op rectificatie: Afhankelijk van de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming, hebt u het recht om van ons rectificatie te krijgen van onjuiste persoonsgegevens die op u betrekking hebben. Rekening houdend met de doeleinden van de verwerking, hebt u het recht om onvolledige persoonsgegevens vervolledigd te krijgen, met inbegrip van het verstrekken van een aanvullende verklaring.
  • Recht op verwijdering (recht om te worden vergeten): U hebt onder voorwaarden het recht op verwijdering door ons van uw persoonsgegevens.
  • Recht op de beperking van de verwerking: U hebt het recht op beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens. In dat geval worden de desbetreffende gegevens gewaarmerkt en mogen alleen door ons voor specifieke doeleinden worden verwerkt.
  • Recht op gegevens overdraagbaarheid: u hebt het recht om de persoonlijke gegevens over u, die u aan ons hebt verstrekt, in een gestructureerde,  veel gebruikte en machine-leesbare indeling te verkrijgen en u hebt het recht om die gegevens aan een andere entiteit, zonder belemmering door ons, te verzenden.
  • Recht van bezwaar: U hebt het recht, om redenen die verband houden met uw specifieke situatie, om op elk gewenst moment tegen onze verwerking van uw persoonlijke gegevens bezwaar te maken  en wij kunnen verplicht zijn uw persoonlijke gegevens niet langer te verwerken. Een dergelijk recht van bezwaar kan in het bijzonder bestaan als wij uw persoonlijke gegevens gebruiken voor het maken van een gebruikersprofiel om een beter beeld te krijgen van uw interesse in onze producten en diensten.

Als u een recht op bezwaar heeft en u dat recht uitoefent, zullen uw persoonlijke gegevens niet langer door ons voor dergelijke doeleinden worden verwerkt. U kunt dit recht uitoefenen door contact met ons op te nemen als omschreven in paragraaf 7.

Er kan geen recht van bezwaar zijn als de verwerking van uw persoonsgegevens  noodzakelijk is voor het aangaan van een contract of voor het uitvoeren van een bestaand contract met u.

Als u niet langer direct marketing materiaal via e-mail, tekst bericht/MMS, fax of telefoon wenst te ontvangen, dan moet u uw toestemming intrekken, zoals hierboven beschreven.

Om uw rechten uit te oefenen, neem dan contact met ons op zoals aangegeven in paragraaf 7. U hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij de bevoegde toezichthoudende gegevensbeschermingsautoriteit.

 

7.    Vragen en contact informatie

Als u vragen over deze verklaring heeft of als u uw rechten overeenkomstig sectie 6 wilt uitoefenen, neem contact met ons op: WashTec Benelux N.V., Humaniteitslaan 415, 1190 Vorst- Brussel email: info@washtec.be telnr. 003223760035. De WashTec functionaris voor gegevensbescherming is Rob Stook; email rstook@washtec.nl telnr 0031793683701.

Data protection statement